Vrijwilligers

Vrijwilligers

Bernard Tiggeloven vrijwilliger van de maand november 2023

Bernard Tiggeloven is vrijwilliger van de maand november geworden. Ook hij heeft, net zoals zoveel andere vrijwilligers, het nodige gedaan binnen de vereniging.

De perioden dat hij lid is geworden bij de vereniging is eigenlijk in tweeën te splitsen. De eerste voetstappen binnen de vereniging deed hij binnen de jeugdafdeling als voetballend lid. Na de jeugdafdeling doorlopen te hebben heeft hij nog enige jaren bij de senioren gevoetbald, als laatste bij Venray 5.

In 2008 is Bernard begonnen als hoofdleider van de jongste jeugd bij de vereniging. Dat was nog in de tijd dat er een ledenstop was binnen SV Venray. Zo werd de aanmelding van zijn zoon ook zeker gesteld. In 2010 is hij dan ook verder gegaan als leider van de F10, samen met zijn zoon Bent. Hierna heeft hij bij verschillende afdelingen als leider gefungeerd, eerst bij de recreatieve teams en vanaf 2015 bij de prestatieve teams, zoals de JO15-1, de JO17-1 en de JO19-1. Vanaf 2022 tot heden is hij leider bij de heren O23. Iedere week is hij vaak driemaal per week aanwezig om de beloften van SV Venray te begeleiden samen met de andere stafleden. Zijn liefde ligt toch bij deze vereniging, ondanks het feit dat zijn zoon Bent thans bij SV Leunen voetbalt.

Hij is niet iemand, die direct op zijn mondje gevallen is. Hij kan wel eens nadrukkelijk aanwezig zijn, bijna altijd in de positieve zin. Behalve bij een uitwedstrijd in het verleden tegen Wittenhorst O19 toen hij een berisping kreeg van de KNVB, omdat hij het niet eens was met de scheidsrechterlijke beslissingen. Daar kan hij thans lering uittrekken, daar hij nu bezig is met de opleiding tot verenigingsscheidsrechter.

Ook heeft Bernard enige tijd bij de veteranen gevoetbald. Verder heeft hij binnen de vereniging ook een aantal jaren keeperstrainingen verzorgd, wat toen hard nodig was (en nog).

Uit het bovenstaande hebben we geconcludeerd dat zijn veelzijdigheid en gedrevenheid hem kenmerkt binnen de vereniging. Daarom heeft de vrijwilligerscommissie besloten Bernard tot vrijwilliger van de maand november te maken.

BT vvdmNov2023 1

BT vvdmNov2023 2

VvdMBernardTiggeloven1

Ellie Camps vrijwilligster van de maand oktober 2023.

Ellie Camps-Kuijpers is door de vrijwilligerscommissie gekozen als vrijwilligster van de maand oktober.

Ellie is lid van deze vereniging geworden sinds juni 2013, zo’n 10 jaar geleden dus.
In die 10 jaar heeft ze haar sporen in de vereniging meer dan verdiend.
Ze is begonnen als jeugdleidster, denk bij haar zoon Roel, in dat jaar bij de JO15-2, toen nog de C2. Dat is ze ook gebleven tot 2016.

Tegelijkertijd werd ze in augustus 2015 voorzitster van de jeugdafdeling en kwam ze als zodanig ook in het hoofdbestuur van de vereniging te zitten als afgevaardigde namens de jeugd, een hele klus met rond de 50 teams, Dit is ze gebleven tot 2020.

In 2017 zit ze zaterdags bij de jeugdwedstrijden tot op heden ook nog regelmatig op het wedstrijdsecretariaat, waar ze het sleutelbeheer, de ballen in- en uitgaven registreert, de veldverwijzing regelt en het aanspreekpunt is als er zich dingen m.b.t. het voetbalgebeuren voordoen.

In 2020 heeft ze ook plaatsgenomen in Fairplay-commissie, een commissie die de waarden en normen binnen de vereniging onder de loep neemt en daar waar nodig optreedt, als deze waarden en normen binnen de vereniging overtreden worden. Dit vaak n.a.v. dingen/momenten, die zich voorgedaan hebben voor, tijdens en na de wedstrijden bij SV Venray. De commissie adviseert dan (eventueel) het bestuur over hetgeen zich heeft afgespeeld binnen het team/de vereniging, waarna er (eventuele sancties) volgen voor de desbetreffende speler.

En of de koek nog niet op is, is ze sinds november 2020 ook nog Contactpersoon Sportiviteit & Respect en Praktijkbegeleider bij de vereniging. In het verlengde daarvan is ze sinds september 2022 ook nog Commissievoorzitter Opleiding en Stage geworden.

Kortom een hele lijst van verdiensten, waarvan de commissie besloten heeft om haar in het zonnetje te zetten als vrijwilligster van de maand oktober 2023.DSC 0716

DSC 0718

VVDMOKT2023

Rick Emons vrijwilliger van de maand mei 2023

Rick Emons is door de vrijwilligerscommissie gekozen door als vrijwilliger van de maand mei.

Rick is eigenlijk een duizendpoot binnen de vereniging. Behalve dat hij overal wel een mening over heeft en dus ook graag in het middelpunt staat pakt hij bij de vereniging ook veel op.

Henk Wilmsen is door de vrijwilligerscommissie gekozen als vrijwilliger van de maand april.

Wie kent Henk Wilmsen nu niet in Venray. Vroeger kende men voornamelijk zijn grote broer, Math, die jarenlang ook aanvalsleider was van SV Venray 1. Maar nu willen we Henk in het zonnetje zetten als vrijwilliger van de maand voor zijn verdiensten binnen de vereniging.

Henk is sinds 2011 lid van SV Venray. In al die jaren is Henk leider/trainer geweest van voornamelijk de lagere teams van E13 tot jongens onder 17-6, vaak samen met Ibrahim Shala. Hij begon zoals velen samen met zijn zoon Maikey bij die E13. Maikey bleef een paar jaren voetballen en toen hij stopte ging Henk gewoon door.

Jan Verlinden is door de vrijwilligerscommissie gekozen als vrijwilliger van de maand maart 2023.

Jan heeft zijn eerste voetbalstappen gezet in Hegelsom, alwaar hij ook geboren is. Hij is in Venray komen wonen met zijn gezin en toen zijn zoon Rob ging voetballen in 1994 werd hij meteen jeugdleider bij de F-afdeling bij zijn zoon. Dat is hij ook heel lang gebleven, ook al omdat zijn andere zoon Koen, thans speler Venray 1, ook ging voetballen en uiteraard begon bij de F-jes. Toen zijn zonen op een gegeven moment in de hogere teams terecht kwamen ging hij o.a. met Ron Clevers, als assistent coach fungeren bij die hogere teams.

Ook ging Jan zelf voetballen bij SV Venray en kwam hij bij de lagere elftallen terecht. Hier heeft hij ook verschillende jaren gespeeld met o.a. Peter Camps, Rob Gorree en Bart Mous onder leiding van Huub van de Laar en Theo van Stokkem. Jan was zelf in tegenstelling tot zijn zoons niet zo getalenteerd als voetballer, het plezier stond voorop.

Ook werd hij verenigingsscheidsrechter in 2004, floot toen ook nog menig wedstrijd op aanvraag bij Hegelsom maar is thans geruime tijd scheidsrechter, afwisselend bij de jeugd op zaterdag alsook bij de senioren op de zondag. Hij is ook nog lid van de scheidsrechtersvereniging Horst-Venray, waar hij elke donderdag traint en met zijn fiets erna toe gaat. Uiteraard zie je hem ook vaak langs de lijn om de verrichtingen van zoon Koen te volgen.

In het dagelijkse leven is Jan docent mechatronica bij Gilde opleidingen in Venlo. In september gaat hij genieten van zijn welverdiende pensioen.

Gezien zijn staat van dienst voor de vereniging is hij vrijwilliger van de maand maart geworden.

DSC 0489

DSC 0494

DSC 0491

DSC 0490

SVVDM JV 202303


De keuze van de vrijwilligerscommissie is in november gevallen op Coert de Bruijn. Coert is zeker een bekend gezicht binnen de vereniging. Hij is al op 8-jarige leeftijd in 1979 begonnen met voetballen bij SV Venray.  Hij heeft daarbij de gehele jeugdafdeling doorlopen. Ook heeft hij nog een aantal jaren bij de senioren gevoetbald in een lager team.

Dat hij een echte clubman is zie je o.a. ook terug in het feit dat hij, tijdens zijn actieve periode als voetballer ook actief was als jeugdleider. Vanaf  2008 was hij een aantal jaar jeugdleider bij zijn kinderen Siem en Gijs. Daarnaast heeft hij ook in het hoofdbestuur gezeten van 2016 t/m 2020 als secretaris.

Miranda Mans vrijwilligster van de maand oktober

We zijn als commissie weer op zoek gegaan naar een nieuwe vrijwilliger van de maand. De keuze voor de vrijwilliger van de maand oktober is gevallen op Miranda Mans. Zij is wellicht voor velen een onbekende binnen de voetbalvereniging, behalve als we het hebben over die vrouw, die voorzitter is van het kledingfonds.

Peter Camps vrijwilliger van de maand september

Een nieuw seizoen is aangebroken, dus zijn we als commissie ook weer op zoek gegaan naar een nieuwe vrijwilliger van de maand. De keuze voor de vrijwilliger van de maand september is gevallen op Peter Camps. Ook hij is geen onbekende binnen de voetbalvereniging.

Peter is al geruime tijd lid van de vereniging, Hij is begonnen bij de D-3 in 1986 en heeft daarna de gehele jeugdafdeling gevoetbald in het derde team van een leeftijdscategorie, daarna tal van jaren bij de senioren in de lagere teams en ook enkele jaren bij de veteranen.

Hedenochtend is Wim Broers verrast door onze burgervader Luc Winants met heuglijk nieuws. Op basis van zijn verdiensten is hij benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Wim Broers is wekelijks vele uren te vinden bij SV Venray. Vanaf 1976 is hij leider van diverse teams van de jongste leden (de E’tjes en de F’jes), waarvan een aantal jaren als hoofdleider van de E-pupillen, jeugd-secretaris en leider van de C1. Daarnaast is hij tot op heden leider van de lagere senioren teams. Elk weekend is hij op de velden te vinden als clubscheidsrechter. Als lid van de activiteitencommissie van SV Venray is hij medeorganisator van de huldiging van de Vrijwilliger van de maand en het jaarlijkse Vrijwilligersfeest.

Al meer dan 30 jaar zet Wim Broers zich namens Schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray in als hulp-Sinterklaas. In deze rol brengt hij elk jaar geheel belangeloos veel plezier bij gezinnen en bedrijven. Vanaf 2001 is Wim Broers tevens actief als bestuurslid van de personeelsvereniging van de gemeente Horst aan de Maas, waarvan de laatste 11 jaar als voorzitter.

Wim, proficiat

Bezoekadres:

Sportlaan 6
5801AH Venray

Google Maps

Contact:

Tel. Kantine:
  0478-586878

Administratie:
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

E-mail:

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ledenadministratie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.