Vrijwilligers

Vrijwilligers

Chico Bos vrijwilliger van de maand april 2024

Chico Bos is door de vrijwilligerscommissie gekozen als vrijwilliger van de maand april. Chico is geboren in Brazilië, maar heeft nooit de voetbalskills gehad, die de meeste voetballers uit dat land wel hebben. Wel heeft het voetballen altijd een grote rol gespeeld bij de familie Bos, dus ook bij Chico.

Hij belandde als jeugdvoetballer in Nederland bij GFC’33 in Grubbenvorst, waar hij ook lange tijd gewoond heeft. De liefde voor voetbal heeft hij niet van een vreemde, want zijn vader heeft tot aan zijn 70e levensjaar gevoetbald in Grubbenvorst. Ook gaan er verhalen de rondte dat zijn broer Cees, gevoetbald zou hebben bij VVV-Venlo.

Toen Chico vanuit Grubbenvorst in Venray terecht kwam raakte hij betrokken bij SV Venray op het moment dat zijn oudste zoon Jaro daar ging voetballen in de F13 in 2003. Eerst puur als supporter van Jaro en later van Floris, om enkele jaren hierna leider van de F9 te worden waar zijn dochter Yante in speelde. In dit jaar werd de F9 ook nog eens kampioen!

Hierna is hij trainer/leider gebleven van Yante in de F4, F1, E4, D2, D1,C2 en bij Dames 2. Wanneer hij geen rol had als trainer of leider was hij wel op een andere manier bij het team betrokken, hetzij als grensrechter, dan wel als begeleider bij het team.

Nadat hij gestopt is als trainer bij Yante, is hij jarenlang trouwe supporter en helper geweest van de teams van Jaro en Floris, waarbij het met hem altijd lachen is langs de zijlijn. Na een korte periode als supporter begon het bij hem toch te kriebelen en is hij leider geworden bij de senioren in de teams waar Jaro en Floris in spelen, thans Venray 4. Hij bezoekt de vergaderingen van de lagere elftallen en vormt met Henk Hendrix, Bert Pelzer en Peter Verberne de begeleiding bij dit team.

Hierbij heeft hij de prominente rol als grensrechter. Het siert hem als verenigingsmens, dat hij na een vreselijk incident in Venlo, waarbij hij vanuit het niets rake klappen heeft gekregen van de tegenstander, nu weer de handschoen heeft opgepakt om dit seizoen af te maken. Menigeen zou het bijltje erbij direct neergelegd hebben.

Het feit dat hij dit seizoen toch wil afmaken is onder meer aanleiding geweest voor de vrijwilligerscommissie om Chico te kiezen als vrijwilliger van de maand april. Wij hopen dat geweld op het voetbalveld het nooit wint van de hobby van de vrijwilliger. Chico is hierbij een mooi voorbeeld.

DSC 0784

DSC 0785

DSC 0789

DSC 0796

VVDMAPR2024

Patrick Lenssen vrijwilliger van de maand maart 2024

Patrick Lenssen is door de vrijwilligerscommissie vrijwilliger van de maand maart geworden voor de verdiensten binnen de vereniging.

Patrick is trainersbegeleider in de onderbouw (tot en met Onder12)

Patrick is vroeger jeugdspeler geweest bij SV Oostrum. Daar is hij ook opgegroeid, totdat hij enkele jaren geleden naar Venray verhuisde.
Hij heeft het voetballen en de liefde hiervoor noet van een vreemde, want zijn vader Herman heeft heel lang voor SV Venray gevoetbald en is daar ook jarenlang jeugdleider geweest, voordat hij in Oostrum ging wonen.
Ook zijn ooms Pierre, Wim en Jo Lenssen zijn in een ver verleden lang lid (geweest) van SV Venray en is Pierre zelfs erelid.

Judith Hendriks vrijwilligerster van de maand december 2023

Judith Hendriks is door de vrijwilligerscommissie uitgeroepen tot vrijwilligster van de maand in verband met de grote verdiensten binnen SV Venray.

Als moeder van vier kinderen waarbij er drie actief sporten bij de vereniging was Judith al actief betrokken sinds 2017. Ze nam destijds de coordinatie van de mini-F voor haar rekening en heeft zich ingezet bij de opzet van de afdeling tot wat die nu is, een fijne en plezierige omgeving voor meer dan 60 jonge kinderen in Venray.

Bernard Tiggeloven vrijwilliger van de maand november 2023

Bernard Tiggeloven is vrijwilliger van de maand november geworden. Ook hij heeft, net zoals zoveel andere vrijwilligers, het nodige gedaan binnen de vereniging.

De perioden dat hij lid is geworden bij de vereniging is eigenlijk in tweeën te splitsen. De eerste voetstappen binnen de vereniging deed hij binnen de jeugdafdeling als voetballend lid. Na de jeugdafdeling doorlopen te hebben heeft hij nog enige jaren bij de senioren gevoetbald, als laatste bij Venray 5.

Ellie Camps vrijwilligster van de maand oktober 2023.

Ellie Camps-Kuijpers is door de vrijwilligerscommissie gekozen als vrijwilligster van de maand oktober.

Ellie is lid van deze vereniging geworden sinds juni 2013, zo’n 10 jaar geleden dus.
In die 10 jaar heeft ze haar sporen in de vereniging meer dan verdiend.
Ze is begonnen als jeugdleidster, denk bij haar zoon Roel, in dat jaar bij de JO15-2, toen nog de C2. Dat is ze ook gebleven tot 2016.

Rick Emons vrijwilliger van de maand mei 2023

Rick Emons is door de vrijwilligerscommissie gekozen door als vrijwilliger van de maand mei.

Rick is eigenlijk een duizendpoot binnen de vereniging. Behalve dat hij overal wel een mening over heeft en dus ook graag in het middelpunt staat pakt hij bij de vereniging ook veel op.

Henk Wilmsen is door de vrijwilligerscommissie gekozen als vrijwilliger van de maand april.

Wie kent Henk Wilmsen nu niet in Venray. Vroeger kende men voornamelijk zijn grote broer, Math, die jarenlang ook aanvalsleider was van SV Venray 1. Maar nu willen we Henk in het zonnetje zetten als vrijwilliger van de maand voor zijn verdiensten binnen de vereniging.

Henk is sinds 2011 lid van SV Venray. In al die jaren is Henk leider/trainer geweest van voornamelijk de lagere teams van E13 tot jongens onder 17-6, vaak samen met Ibrahim Shala. Hij begon zoals velen samen met zijn zoon Maikey bij die E13. Maikey bleef een paar jaren voetballen en toen hij stopte ging Henk gewoon door.

Jan Verlinden is door de vrijwilligerscommissie gekozen als vrijwilliger van de maand maart 2023.

Jan heeft zijn eerste voetbalstappen gezet in Hegelsom, alwaar hij ook geboren is. Hij is in Venray komen wonen met zijn gezin en toen zijn zoon Rob ging voetballen in 1994 werd hij meteen jeugdleider bij de F-afdeling bij zijn zoon. Dat is hij ook heel lang gebleven, ook al omdat zijn andere zoon Koen, thans speler Venray 1, ook ging voetballen en uiteraard begon bij de F-jes. Toen zijn zonen op een gegeven moment in de hogere teams terecht kwamen ging hij o.a. met Ron Clevers, als assistent coach fungeren bij die hogere teams.

Ook ging Jan zelf voetballen bij SV Venray en kwam hij bij de lagere elftallen terecht. Hier heeft hij ook verschillende jaren gespeeld met o.a. Peter Camps, Rob Gorree en Bart Mous onder leiding van Huub van de Laar en Theo van Stokkem. Jan was zelf in tegenstelling tot zijn zoons niet zo getalenteerd als voetballer, het plezier stond voorop.

Ook werd hij verenigingsscheidsrechter in 2004, floot toen ook nog menig wedstrijd op aanvraag bij Hegelsom maar is thans geruime tijd scheidsrechter, afwisselend bij de jeugd op zaterdag alsook bij de senioren op de zondag. Hij is ook nog lid van de scheidsrechtersvereniging Horst-Venray, waar hij elke donderdag traint en met zijn fiets erna toe gaat. Uiteraard zie je hem ook vaak langs de lijn om de verrichtingen van zoon Koen te volgen.

In het dagelijkse leven is Jan docent mechatronica bij Gilde opleidingen in Venlo. In september gaat hij genieten van zijn welverdiende pensioen.

Gezien zijn staat van dienst voor de vereniging is hij vrijwilliger van de maand maart geworden.

DSC 0489

DSC 0494

DSC 0491

DSC 0490

SVVDM JV 202303


De keuze van de vrijwilligerscommissie is in november gevallen op Coert de Bruijn. Coert is zeker een bekend gezicht binnen de vereniging. Hij is al op 8-jarige leeftijd in 1979 begonnen met voetballen bij SV Venray.  Hij heeft daarbij de gehele jeugdafdeling doorlopen. Ook heeft hij nog een aantal jaren bij de senioren gevoetbald in een lager team.

Dat hij een echte clubman is zie je o.a. ook terug in het feit dat hij, tijdens zijn actieve periode als voetballer ook actief was als jeugdleider. Vanaf  2008 was hij een aantal jaar jeugdleider bij zijn kinderen Siem en Gijs. Daarnaast heeft hij ook in het hoofdbestuur gezeten van 2016 t/m 2020 als secretaris.

Miranda Mans vrijwilligster van de maand oktober

We zijn als commissie weer op zoek gegaan naar een nieuwe vrijwilliger van de maand. De keuze voor de vrijwilliger van de maand oktober is gevallen op Miranda Mans. Zij is wellicht voor velen een onbekende binnen de voetbalvereniging, behalve als we het hebben over die vrouw, die voorzitter is van het kledingfonds.

Peter Camps vrijwilliger van de maand september

Een nieuw seizoen is aangebroken, dus zijn we als commissie ook weer op zoek gegaan naar een nieuwe vrijwilliger van de maand. De keuze voor de vrijwilliger van de maand september is gevallen op Peter Camps. Ook hij is geen onbekende binnen de voetbalvereniging.

Peter is al geruime tijd lid van de vereniging, Hij is begonnen bij de D-3 in 1986 en heeft daarna de gehele jeugdafdeling gevoetbald in het derde team van een leeftijdscategorie, daarna tal van jaren bij de senioren in de lagere teams en ook enkele jaren bij de veteranen.

Hedenochtend is Wim Broers verrast door onze burgervader Luc Winants met heuglijk nieuws. Op basis van zijn verdiensten is hij benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Wim Broers is wekelijks vele uren te vinden bij SV Venray. Vanaf 1976 is hij leider van diverse teams van de jongste leden (de E’tjes en de F’jes), waarvan een aantal jaren als hoofdleider van de E-pupillen, jeugd-secretaris en leider van de C1. Daarnaast is hij tot op heden leider van de lagere senioren teams. Elk weekend is hij op de velden te vinden als clubscheidsrechter. Als lid van de activiteitencommissie van SV Venray is hij medeorganisator van de huldiging van de Vrijwilliger van de maand en het jaarlijkse Vrijwilligersfeest.

Al meer dan 30 jaar zet Wim Broers zich namens Schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray in als hulp-Sinterklaas. In deze rol brengt hij elk jaar geheel belangeloos veel plezier bij gezinnen en bedrijven. Vanaf 2001 is Wim Broers tevens actief als bestuurslid van de personeelsvereniging van de gemeente Horst aan de Maas, waarvan de laatste 11 jaar als voorzitter.

Wim, proficiat

Bezoekadres:

Sportlaan 6
5801AH Venray

Google Maps

Contact:

Tel. Kantine:
  0478-586878

Administratie:
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

E-mail:

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ledenadministratie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.