Vrijwilligers

Vrijwilligers

De keuze van de vrijwilligerscommissie is in november gevallen op Coert de Bruijn. Coert is zeker een bekend gezicht binnen de vereniging. Hij is al op 8-jarige leeftijd in 1979 begonnen met voetballen bij SV Venray.  Hij heeft daarbij de gehele jeugdafdeling doorlopen. Ook heeft hij nog een aantal jaren bij de senioren gevoetbald in een lager team.

Dat hij een echte clubman is zie je o.a. ook terug in het feit dat hij, tijdens zijn actieve periode als voetballer ook actief was als jeugdleider. Vanaf  2008 was hij een aantal jaar jeugdleider bij zijn kinderen Siem en Gijs. Daarnaast heeft hij ook in het hoofdbestuur gezeten van 2016 t/m 2020 als secretaris.

En of het nog niet genoeg was houdt hij zich ook nog bezig met de bemensing op het wedstrijdsecretariaat op de zaterdag bij de jeugd van 2017 tot heden, zodat de bezoekende clubs netjes ontvangen worden. Natuurlijk zit hij daar ook regelmatig zelf op het wedstrijdsecretariaat.

Je ziet hem ook nog regelmatig langs de lijn bij de wedstrijden van zijn zoons Siem en Gijs, die in Onder 23 spelen op de zaterdag en op zondag bij Venray 1.

Wat hem ook tot vrijwilliger van deze maand maakt is het feit dat hij vanaf eind 2013 tot heden in de commissie PR communicatie zit, waarvan je bijna dagelijks iets terugziet op Instagram, Facebook of op de website van de vereniging.

Kortom een vrijwilliger in hart en nieren bij de club, wat hij zeker geërfd heeft van zijn vader Jan, wie kent die niet binnen de vereniging. Een vrijwilliger, die elke vereniging zou kunnen gebruiken en waarvan er helaas te weinig zijn. Hij maakt deze uitverkiezing meer dan waar en daarom zijn deze maand de schijnwerpers op hem gericht als vrijwilliger van de maand november.

DSC 0476

DSC 0480

DSC 0481

DSC 0482

DSC 0484o

Miranda Mans vrijwilligster van de maand oktober

We zijn als commissie weer op zoek gegaan naar een nieuwe vrijwilliger van de maand. De keuze voor de vrijwilliger van de maand oktober is gevallen op Miranda Mans. Zij is wellicht voor velen een onbekende binnen de voetbalvereniging, behalve als we het hebben over die vrouw, die voorzitter is van het kledingfonds.

Het transformeren van de vereniging van Hummel naar Nike is een enorme klus geweest. Meer dan 1.200 shirts, 50 teams en 150 vrijwilligers zijn dit seizoen gestart in nieuwe kleding. Het contact met leden, teams, de sponsorcommissie, het bestuur was een grote opgave. Niet alleen voor Miranda maar ook haar man en de overige leden van het kledingfonds.

Vooraf heeft ze waarschijnlijk niet geweten wat op haar af kwam. Zowat elke vrije minuut werd gespendeerd om de transformatie te laten slagen. We mogen wel constateren dat zij met de juiste mensen om zich heen van het kledingfonds, hierin is geslaagd. Een monsterklus was het voor hun met denk ik een verhoogd service level naar alle team en leden. Afgelopen week was ze op vakantie en moest haar laptop mee voor haar werk als voorzitter van het kledingfonds. Dat kenmerkt haar als vrijwilligster en daarom hebben we haar gekozen als vrijwilligster van de maand oktober.

Ook niet onvermeld mag worden dat Miranda zelf het voetbal van thuis uit heeft meegekregen. Ook haar kinderen Fabian en Daniël zijn sportief aangelegd. Daniël speelt in de JO12-2.

Zo kun je zien, dat iemand, die niet eens lang lid van de vereniging is, toch vanwege haar uitzonderlijke verdienste deze nominatie kan verdienen. Een pluim op haar hoed en de leden van het kledingfonds en de mensen, die meegewerkt hebben om deze klus te klaren.

WhatsApp Image 2022 11 01 at 20.43.13 1

WhatsApp Image 2022 11 01 at 20.43.15 3

WhatsApp Image 2022 11 01 at 20.43.15 5

WhatsApp Image 2022 11 01 at 20.43.14 2

Peter Camps vrijwilliger van de maand september

Een nieuw seizoen is aangebroken, dus zijn we als commissie ook weer op zoek gegaan naar een nieuwe vrijwilliger van de maand. De keuze voor de vrijwilliger van de maand september is gevallen op Peter Camps. Ook hij is geen onbekende binnen de voetbalvereniging.

Peter is al geruime tijd lid van de vereniging, Hij is begonnen bij de D 3 in 1986 en heeft daarna de gehele jeugdafdeling gevoetbald in het derde team van een leeftijdscategorie, daarna tal van jaren bij de senioren in de lagere teams en ook enkele jaren bij de veteranen.

In het verleden is hij ook 3 jaar voorzitter geweest van de damesafdeling en heeft hij ook de meisjes verschillende jaren begeleid en getraind.

Ook de toernooicommissie maakt al jarenlang gebruik van zijn diensten en ook hierin is hij een onmisbare kracht.

Ook is jeugdleider van de JO-11, waarin zijn zoon Sven voetbalt.

Waarom de keuze nog meer op hem gevallen is, heeft te maken met het feit, dat hij in de periode van schaarste om vrijwilligers te krijgen, hij sinds kort trainer/leider van Dames 1 is geworden.

Ook heeft hij onlangs de ledenadministratie onder zijn hoede heeft genomen. Een grote klus, waarin heel wat tijd is gaan zitten en nog zit. Vooral op het einde en bij aanvang van het seizoen, waar de nieuwe teams gevormd gaan worden, de aan- en afmeldingen verwerkt moeten worden, de contributies geregeld moeten worden en noem maar op gaat heel veel tijd zitten.

Al dit maakt hem volgens de commissie vrijwilliger van de maand september.

PC26

PC36

PC46

PC56

PC66

Dankzij Active Personeelsdiensten in de persoon van Jos Bexkens, zijn we weer aan de slag gegaan om maandelijks een vrijwilliger binnen de vereniging in het zonnetje te zetten. Dat is deze keer Rob Arts geworden, thans voorzitter/hoofdleider van de damesafdeling sinds 2021.

Rob zijn inbreng in de vereniging stamt al zo’n 24 jaar geleden, toen hij samen met nog een icoon binnen de jeugd, Jan Poos, leider werd van de F11, waar zijn zoon Michiel in speelde. Iedere week werd er op de training samen met Jan de kinderen het beginsel van het voetballen geleerd en zaterdags de wedstrijden begeleid en gecoacht. Hij bleef zijn zoon trouw begeleiden als leider/trainer tot aan de B afdeling. Daarna vond hij een nieuwe uitdaging, die meer paste bij zijn competitieve instelling en ging hij samen met Jack Lenssen de A2 doen. Ook bleef hij zijn 2 kinderen Michiel en dochter Brigit volgen als toeschouwer.

Vanaf 2006 t/m 2012 is hij hoofdleider geweest, eerst alleen van de C afdeling en later ook van de A en B afdeling. Hij had dus regelmatig vergaderingen binnen het jeugdbestuur, maar ook met de leiders van de desbetreffende afdelingen. Hij was erg gedreven, want zelfs thuis was hij vaak nog met de vereniging bezig. Het ging hem aan het hart om alles goed te kunnen doen. Dat verlangde hij eigenlijk ook van de leiders.

Einde seizoen 2012 vond hij dit wel genoeg en werd hij van 2013 t/m 2017 leider van Heren 8, daarna t/m 2019 van heren 7, het team waarin zijn zoon Michiel in voetbalde, samen met Wim Fleurkens en John Achten. Het heeft ook nog geresulteerd in een kampioenschap, iets waar hij zeer verguld mee was, maar ook betrokken in was. Ook heeft hij het eventjes geprobeerd bij het team van Brigit, maar ja hij was toch ander voetbal gewend.

Toen heeft hij een jaartje rust gepakt, maar ja dat vond hij toch niets en is hij aan de slag gegaan in een heel andere rol, namelijk voorzitter/hoofdleider van de damesafdeling. Een hele uitdaging, die hij met beide handen heeft aangegrepen.

Ook verleent hij nog hand- en spandiensten door de week als vrijwilliger, door ervoor te zorgen dat de elektriciteitsnota niet te hoog wordt binnen de vereniging.

Al met al reden om Rob ditmaal in het zonnetje te zetten als vrijwilliger van de maand mei.

DSC 0216

DSC 0219

DSC 0220

DSC 0222

DSC 0229

De keuze voor de vrijwilliger van de maand april is gevallen op Geert Gerrats. Ook hij is geen onbekende binnen de voetbalvereniging.

Geert is met onderbrekingen al geruime tijd lid van de vereniging. Hij heeft in zijn jeugdjaren (lang geleden dus..) als kind al bij deze vereniging gevoetbald in tal van hogere teams. Vanwege zijn werk is hij ook enige tijd gestopt. Daarna heeft hij het voetballen weer opgepakt en heeft hij onder meer bij het tiende gespeeld. Ook is hij zelf leider geweest van een team en grensrechter bij de veteranen.

Thans houdt hij zich voornamelijk bezig met alles rondom Venray 1. Je ziet hem elke week op de club. Het is wat dat betreft een echte regelneef en zorgt dat alles klopt. Het begint meestal al op de vrijdag en/of de zaterdag met het ophalen van de prijzen voor de loterij bij Intratuin, Vedder en de Plus markt. Dan zorgt hij dat er op de wedstrijddag voldoende vrijwilligers beschikbaar zijn. Als mensen niet kunnen, is Geert de regelaar hierbij dat alles toch vlekkeloos gaat verlopen. Hij zorgt dat het wisselgeld, de entreekaartjes en de loten klaar liggen. Verder is hij bezig met de netten en de vlaggen ophangen op het hoofdveld. Indien nodig houdt hij zich ook nog bezig met de scheidsrechtersopvang, instructie van de ballenjongens, pupil van de week en opvangen bestuur tegenstanders.

Tijdens en na de wedstrijd zorgt hij ervoor dat de kassa goed geteld en gesloten wordt en het geld terecht komt waar het hoort. Na de wedstrijd zit het er grotendeels voor hem op en dan smaakt een pilsje goed in de kantine.

Dit maakt hem volgens de commissie vrijwilliger van de maand april.

DSC 0014

DSC 0016

DSC 0017

DSC 0018

DSC 0020

DSC 0023


Lennard Jansen vrijwilliger van de maand maart.

Het heeft eventjes op zich laten wachten maar we mogen weer aan de slag om maandelijks een vrijwilliger binnen de vereniging in het zonnetje te zetten dankzij Active Personeelsdiensten in de persoon van Jos Bexkens.

Helaas hebben we door corona lange tijd stilgelegen, want de laatste vrijwilliger van de maand was Ylse Bos in de maand oktober van het vorige jaar. Deze keer is de vrijwilliger Lennard Jansen geworden. Lennard loopt ook al heel wat jaren binnen de vereniging rond. Hij is zelf begonnen bij de F afdeling, begin jaren negentig en heeft daarna alle jeugdteams gehad, voornamelijk prestatieve teams. Ook heeft hij bij de senioren gevoetbald. Daarna is hij een aantal jaren gestopt met voetballen.

Hij is, net zoals zovelen, daarna weer begonnen, als trainer/leider bij zijn kinderen bij de F jeugd oftewel de JO9 in 2014 bij zijn zoon Thijs. Nu is hij ook al weer 5 jaar leider en trainer bij zijn dochter Femke, die thans voetbalt in de J017-2. Elke week 2 trainingen in zijn uppie, want hij staat er vaak alleen voor. Zelf voetbalt hij nu nog steeds elke zaterdag bij de veteranen van SV Venray en af en toe zien we hem nog op zondag voetballen bij de senioren. Ook bij FC Corona, hoe toepasselijk in deze tijd, voetbalt hij nog in de zaal.

Wat hem nu, onder meer maakt tot vrijwilliger van de maand (daar hoort het bovenstaande natuurlijk ook bij) is het feit dat hij daarnaast ook weer 3 jaar hoofdleider is van 2 afdelingen, namelijk van de jeugd onder 13 en die van onder 15. Dat vergt natuurlijk ook veel tijd, denk aan overleggen en besprekingen.

Het maakt hem ook trots, dat zowel zijn zoon Thijs zich ontwikkelt, als keeper bij de J015-4, alsook zijn dochter Femke als voetbalster bij de JO17-2. Dit heeft hij zeker van geen vreemde, want ook zijn vader Joop, helaas enkele jaren geleden ons ontvallen, zou bijzonder trots zijn op zijn kinderen en kleinkinderen, want ook hij was een echte SV Venray fanaat. Ook zijn zus Auke heeft nog bij SV Venray gevoetbald.

Al met al reden om Lennard ditmaal in het zonnetje te zetten als vrijwilliger van de maand maart.

DSC 0262

DSC 0263

DSC 0266

DSC 0268

Chris Lenssen vrijwilliger van de maand september 2020

Chris is geen vreemde als het op voetbal aankomt. Zelf is hij jarenlang keeper geweest in het eerste elftal van SV Geijsteren. Nadat hij zijn actieve voetbalcarrière had beëindigd is hij, toen zoon Koen in 1998 is gaan voetballen bij SV Venray, als vrijwilliger aan de slag gegaan. Hij floot toen af en toe wat wedstrijdjes maar in 2001 werd hij jeugdleider bij de vereniging. Naast jeugdleider is hij ook nog een aantal jaren keeperstrainer geweest bij de junioren.

Jeugdleider bleef hij tot 2009, want toen in 2008 de cursus Basisopleiding Scheidsrechter (BOS) door de KNVB in de kantine van Venray werd georganiseerd besloot hij hier aan deel te nemen . Het BOS-diploma werd in ontvangst genomen en na het afronden van de cursus kon hij kiezen of hij voor de KNVB op pad zou gaan, of voor de vereniging zou fluiten. Hij besloot om voor SV Venray te gaan fluiten, er waren toen immers ook al verenigingsscheidsrechters nodig.

Sindsdien is hij gedurende het seizoen bijna elk weekend op het veld te vinden . Hij fluit zowel de junioren als de senioren bij de vereniging en slaat ook bijna geen scheidsrechters vergadering over om up-to-date te blijven m.b.t. de spelregels.

Als hij kan, dan staat Chris klaar voor de vereniging en is hij zeker bij het scheidsrechterskorps een graag geziene collega. Ook de spelers en leiders weten hem te waarderen en daarom vinden wij dat deze vrijwilliger in het zonnetje gezet mag worden als vrijwilliger van de maand september.

DSC 1025 resized

DSC 1026 resized

DSC 1031 resized

DSC 1037 resized

Hedenochtend is Wim Broers verrast door onze burgervader Luc Winants met heuglijk nieuws. Op basis van zijn verdiensten is hij benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Wim Broers is wekelijks vele uren te vinden bij SV Venray. Vanaf 1976 is hij leider van diverse teams van de jongste leden (de E’tjes en de F’jes), waarvan een aantal jaren als hoofdleider van de E-pupillen, jeugd-secretaris en leider van de C1. Daarnaast is hij tot op heden leider van de lagere senioren teams. Elk weekend is hij op de velden te vinden als clubscheidsrechter. Als lid van de activiteitencommissie van SV Venray is hij medeorganisator van de huldiging van de Vrijwilliger van de maand en het jaarlijkse Vrijwilligersfeest.

Al meer dan 30 jaar zet Wim Broers zich namens Schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray in als hulp-Sinterklaas. In deze rol brengt hij elk jaar geheel belangeloos veel plezier bij gezinnen en bedrijven. Vanaf 2001 is Wim Broers tevens actief als bestuurslid van de personeelsvereniging van de gemeente Horst aan de Maas, waarvan de laatste 11 jaar als voorzitter.

Wim, proficiat

Hans Kersten vrijwilliger van de maand december

Hans Kersten is de vrijwilliger van de maand december geworden. Hans is sinds 2011 lid van SV Venray en sinds die tijd ook nauw verbonden aan Venray 1 als leider, thans heet dat teammanager. Via de veteranen, die een keeper zochten is hij weer bij het voetballen terecht gekomen.
Voorheen was hij ook al betrokken bij het voetbal, maar toen met name bij het zaalvoetballen bij de Koets en de Bonte Koe waar hij keeper was.

Ook bij Manual heeft hij zijn sporen verdiend, enerzijds als voorzitter, anderzijds als handbalkeeper. Hans is in 2011 begonnen onder Bert Ruijsch, die toen trainer van ons eerste team was.
Je ziet hem voor dag en douw al op zijn fietsje iedere zondag, als de kantine net open is en soms ook niet al zijn hobby oppakken om ervoor te zorgen dat alles up-to-date is voor de wedstrijd van Venray 1. Hij zorgt o.a. voor de materialen, legt de kleding klaar, zorgt en regelt het vervoer, zodat de busjes voor de deur staan bij een uitwedstrijd.

Verder ontvangt hij met veel enthousiasme en energie bij de thuiswedstrijden de tegenstander. Na de wedstrijd ruimt hij alles op en dan zit zijn taak er voor die dag erop.
De energie haalt hij volgens insiders uit de 2 marsen, die hij iedere wedstrijddag ’s morgens al koopt en in de loop van de dag verorberd.

Zie je hem niet bij Venray 1, dan zie je hem ook altijd tijdens de jaarlijks terugkerende toernooien, waar we hem gerust de hamburger- en knakworstenbakkenspecialist van SV Venray mogen noemen. Zijn inzet voor de vereniging is lovenswaardig, ook gezien het feit dat hij onlangs zijn val van de trap en een revalidatie van ongeveer 5 maanden, toch snel zijn gezicht liet zien bij de vereniging.

Die betrokkenheid bij de vereniging siert hem als persoon, waar heel goed mee samen te werken is. Daarom hebben we hem gekozen als vrijwilliger van de maand december.

VVDM12 2019 1

VVDM12 2019 2

VVDM12 2019 3

VVDM12 2019 5

VVDM12 2019 4

 

Vrijwilliger van de maand november

De vrijwilliger van de maand november is Rob Driessen geworden. Binnen de club geen onbekende, alhoewel hij eigenlijk pas 10 jaar lid is van de SV Venray.

Rob is in 2009 bij de club gekomen. Voor die tijd was hij vooral voetballend actief bij SV Oostrum. Hij werd, zoals vele ouders, meteen leider van zijn zoon Teun, die toen bij de mini F ging spelen. Daar is hij ook hoofdleider van geweest.
Daarna ging hij met zijn zoon mee naar verschillende jeugdteams, beginnend bij de F9 daarna de E, D, C en nu leider bij de jeugd 17-6, waar hij samen met Bart en Sam iedere week de coaching en de training verzorgd.
Ook is Rob de grote man achter de toegankelijkheid voor mindervaliden op het sportpark geweest namens de Stichting Beheer Sportpark. Namens de vereniging mocht hij vorig jaar een vignet van het Gehandicapten Platform Venray in ontvangst nemen.
Rob heeft ook voor veel veranderingen binnen de club gezorgd, met name bij de verbouwing van de accommodatie en de renovatie van de C kleedlokalen. Veel vrije avonden en dagen was hij op het sportpark te vinden om te zorgen dat de klus op tijd klaar was.
Ook zit hij ook heel wat jaren in de Stichting Beheer Sportpark, waar hij tal van hand en spandiensten verricht.
Rob is ook elke week langs de lijn te vinden bij de wedstrijden van Heren 1 en dus na afloop ook in de kantine.

Gezien zijn verdiensten heeft de commissie hem uitverkozen tot vrijwilliger van de maand november.

VVDM11 2019 1

VVDM11 2019 2

VVDM11 2019 3

VVDM11 2019 4


Ylse Bos vrijwilligster van de maand oktober.

Na 1 jaar afwezigheid wegens corona hopen we dit jaar weer iedere maand een vrijwillig(st)er van de maand bij de vereniging in het zonnetje te zetten voor zijn/haar verdiensten voor de vereniging.

Deze leuke “verkiezing” wordt mogelijk gemaakt door sponsoring van Jos Bexkens van Active Personeelsdiensten, die dit al jaren mogelijk maakt.

Deze maand is de vrijwilligster van de maand Ylse Bos geworden. Ylse is een jaar of 6 gelden samen met haar broer Jens begonnen met de werkzaamheden in de kantine van onze vereniging. Vader Patrick was al jaren lid van de vereniging als voetballer en leider, dus vandaar dat de kinderen binnen de vereniging wel een steentje wilden bijdragen. Broer Jens hield het na een jaar wel voorzien, maar Ylse vond het erg leuk. Ze vond het zo leuk, dat ze, ondanks dat haar ouders zeiden dat ze in de horeca meer kon verdienen, trouw bleef aan de mensen in de kantine en de vereniging haar het vertrouwen gaf, waar ze zich in kon vinden. Ondanks dat vanwege corona tal van vrijwilligsters niet meer beschikbaar waren om tal van redenen, bleef Ylse de vereniging trouw en staat ze nog steeds in de kantine.

In al die jaren heeft ze zich ook bewezen bij het (mede)organiseren van tal van activiteiten binnen de vereniging, zoals de carnavals-, Après-ski- en bierpongavonden, voornamelijk voor de jeugd.
Thans houdt ze zich ook bezig met het verzorgen van de planning van het personeel en werkt ze geheel zelfstandig met het draaien van tal van diensten, samen met Truus van Veghel en Math en José van den Bekerom, in de kantine en heeft ze haar draai helemaal gevonden.

In haar beroep is ze te vinden bij de kinderopvang “de Mukkenstal” in Leunen. Zelf staat ze niet graag in de spotlight, maar we vinden dat ze deze uitverkiezing meer dan verdiend heeft, temeer ze, ondanks de corona, toch weer terug gekomen is om binnen de vereniging, in de kantine, haar hobby te kunnen uitvoeren.

DSC 0232

DSC 0236

DSC 0237

DSC 0240

De vrijwilliger van de maand oktober is Jimmy de Bruijn geworden, bij velen rondom SV Venray geen onbekende.
Jimmy is sinds 18 oktober 2004 officieel lid van deze vereniging en heeft in de loop van jaren al heel wat gedaan binnen de vereniging.

Hij is begonnen als jeugdleider bij de vereniging (bij de E9) en daarna werd hij hoofdleider bij de E-afdeling. Hij is ook teamleider geweest bij verschillende jeugdteams en bij de dames.
Bovendien was hij op zaterdag en zondag te vinden op het veld als scheidsrechter en grensrechter. Af en toe fluit hij nog wel eens de dames.

Ook is hij samen met (wijlen) Hans Hendrikx begonnen binnen de PR & Communicatie waar hij zich inzet voor het maken en bijhouden van de website van de vereniging.
In het begin van het seizoen houdt hij zich ook bezig met het maken van teamfoto’s, die daarna weer netjes op de website geplaatst gaan worden.

Ook is hij nadrukkelijk betrokken bij de wedstrijden van Heren 1, zo is hij af en toe omroeper en bediend hij regelmatig het scorebord.
Bij uitwedstrijden houdt hij samen met Lia Jansen het wedstrijdverslag bij om deze dan meteen te twitteren, zodat dát snel ook weer wereldkundig gemaakt is.

Nu is hij vooral te vinden achter de camera waar hij de wedstrijden van Heren 1 filmt en van commentaar voorziet en deze zijn dan weer te zien bij Peel en Maas TV.

Zie je hem niet rondom het clublokaal, kantine of het sportveld, dan hoor je hem wel, want hij heeft bijna overal wel een bepaalde mening over.
Kortom een echte duizendpoot binnen de vereniging en daarom is hij vrijwilliger van de maand oktober geworden.

DSC 0779

DSC 0780

DSC 0785

 

DSC 0789

Bezoekadres:

Sportlaan 6
5801AH Venray

Google Maps

Contact:

Tel. Kantine:
  0478-586878

Tel. Administratie: (ma-vr: 09:00-12:00)
  0478-586878

E-mail:

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ledenadministratie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.