De Limburger: 'Prestaties eerste elftal belangrijk, maar SV Venray wil veel meer zijn'

Bron: De Limburger
Datum: Vrijdag 26 augustus 2022
Auteur: Qasim Hakim
Foto: Le Giesen

SV Venray wil een goed figuur slaan in de vierde divisie. Echter niet ten koste van alles. „Alles en iedereen is even belangrijk.”

‘Voor iedereen, voor altijd!’ Het nieuwe motto van SV Venray. De man die dit in alles belichaamt, is Niels Hermsen. Oud-speler van het eerste elftal en tegenwoordig als bestuurslid commerciële zaken de kartrekker van het Venray 2.0. Als Hermsen de bestuurskamer komt binnenlopen, waait er meteen een wind van positieve energie door de ruimte. „We hebben net de mediadag achter de rug. De spelers van de selectie moesten juichfoto’s maken”, zegt Hermsen, terwijl hij even voordoet hoe de voetballers van Venray 1 zich hebben laten vereeuwigen in de juichmodus.

Doodbloeden
Hermsen benadrukt, dat zegt de lijfspreuk ook, dat het zeker niet alleen om de hoofdmacht draait die het afgelopen seizoen kampioen werd in de eerste klasse. „De prestaties van het eerste elftal stonden haaks op de situatie van SV Venray”, zegt Danny Caelen, de nieuwe hoofd opleidingen en bestuurslid voetbalzaken. Samen met Hermsen, Wout Gommers (technische zaken) en Wim Vievermans doet hij zijn verhaal over de plannen van Venray. Vievermans, oud-speler en momenteel interim-voorzitter, zag de ooit glorieuze voetbalclub SV Venray beetje bij beetje doodbloeden. „Er moest iets gebeuren. Er was totaal geen structuur. Het was alsof er een deken over de club hing. Ik heb toen tegen het voormalige bestuur gezegd dat er op alle vlakken verandering moest komen. Maar zaten we wel met de juiste groep om er iets van moois van te maken? ‘Nee’, was het antwoord.”

De eerste taak was om mensen te verzamelen die samen met Vievermans de club weer zouden kunnen laten herrijzen. Venray heeft inmiddels een nieuw bestuur. Vievermans: „Het zijn jonge, ambitieuze mensen. Daardoor staan we weer in de steigers. We proberen ons in alle facetten te verbeteren. Zo hebben we de hele club in nieuwe tenues gestoken.” In Venray draait het niet alleen om het eerste elftal. „De slogan zegt het al. G-voetballers, dames, veteranen, jeugd, lagere senioren. Alles en iedereen is even belangrijk. Deze club telt 23 nationaliteiten. Iedereen moet zich happy voelen”, benadrukt Hermsen. „Daar gaan we voor. We hebben een nieuwe commissie met acht of negen ambassadeurs, die sponsoren werven die niet alleen iets voor het eerste elftal willen betekenen.”

Bovenin
Het wil niet zeggen dat presteren onbelangrijk is geworden. „We willen dat Venray 1 zo hoog mogelijk speelt. Echter, wel met Venrayse jongens en spelers uit de nabije omgeving”, stelt Gommers, die zelf ook jaren in het eerste van Venray speelde en lange tijd aanvoerder was. Vievermans vult aan: „Ik denk ook dat we met deze groep bovenin gaan meedraaien in de vierde divisie.” Venray heeft wel een groep met spelers die ieder jaar twijfelen over hun toekomst. Dat geldt met name voor de sterkhouders. Caelen: „Inmiddels voetballen ze al jaren voor SV Venray en daarnaast is er ook voldoende aanwas vanuit de jeugd. De groep van het eerste elftal is gemiddeld 24 jaar oud. We kunnen voorlopig dus vooruit.”