Coronaprotocol SV Venray

Dit protocol is afgestemd op de meest recente regelgeving van het RIVM en kan dus wijzigen.

Inleiding
Dit protocol gaat in op zaterdag 11 september en geldt tot nader order. We verzoeken al onze leden het protocol goed te lezen en ernaar te handelen. Ook bezoekende clubs verzoeken we vriendelijk kennis te nemen van dit protocol.

Regels
Op dit moment gelden vanuit de overheid de volgende regels:
- Trainen en spelen van wedstrijden: alle voetballers mogen volledig trainen én wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen.
- Publiek: het is toegestaan publiek toe te laten op de accommodatie. Er geldt geen maximumaantal personen, uitgangspunt is dat er 1,5 meter afstand gehouden wordt. Reserveren is niet nodig, triage (gezondheidscheck) en placering blijven wel van kracht. Amateurverenigingen kunnen in overleg met hun lokale overheid afspraken maken over Testen voor Toegang om zo meer publiek toe te laten.
- Horeca/ kantine: horeca, en dus ook sportkantines, mogen tot middernacht open. Er geldt geen maximum aantal personen, uitgangspunt is dat er 1,5 meter afstand gehouden wordt. Reserveren is niet nodig, triage (gezondheidscheck) en placering blijven wel van kracht.
- Kleed- en doucheruimtes: deze mogen worden gebruikt. Wij kunnen voor de JO19-teams niet altijd twee lokalen beschikbaar stellen. Hier zal dus, indien noodzakelijk, om 1,5 meter afstand te houden gefaseerd omgekleed moeten worden.
- Bij uitwedstrijden kan er gewoon samen gereden worden. Vanaf de JO13 kan er een mondkapje worden gedragen in de auto. Wij leggen hier geen verplichting op en gaan ervan uit dat er verantwoord gehandeld wordt en er rekening gehouden wordt met ieders wensen.

Wat moeten we doen als iemand positief test op het coronavirus?
In het geval van een positieve test in je team is het verstandig om zo snel mogelijk, via de betrokkene, te schakelen met de GGD. Zij doen een bron- en contactonderzoek en zullen aangeven welke regels gelden voor contacten die voortkomen uit het bron- en contactonderzoek zoals de teamgenoten van de speler. Over het algemeen verblijven sporters tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon en ziet de GGD teamgenoten als 'overige niet nauwe contacten'. Deze spelers mogen in dat geval blijven deelnemen aan wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt.

Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid! Als je dus weet dat iemand meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van de desbetreffende speler is geweest, dan geldt voor deze persoon het dringende advies in quarantaine te gaan voor de duur die de overheid voorschrijft.

Basisregels
Ten slotte blijven de basisregels gelden. Mensen kunnen elkaar nog steeds besmetten. Ook na vaccinatie. Blijf handen wassen en afstand houden. Bij klachten: blijf thuis en laat u snel testen. En zorg voor voldoende frisse lucht. Zo geeft u corona geen kans.

Richtlijnen veiligheid

Het seizoen is weer begonnen gelukkig. We gaan ook weer langzamerhand richting de donkere dagen. Omwille van de veiligheid van iedereen willen wij jullie het volgende vragen:

- Laat de kinderen niet alleen op zoek gaan naar de auto van de ouders op parkeerplaats. Dit kan nl. tot gevaarlijke situaties leiden. Parkeer daarom de auto en haal uw zoon of dochter ‘te voet’ op bij de kantine/kleedlokalen. Doordat er weer gedoucht wordt is er sprake van meer spreiding in de tijd.

- Zet de fietsen in de fietsenstalling, dus in het rek en niet daarbuiten. Regelmatig vallen er fietsen om of struikelen mensen. Dat is voor zowel de fietsen als onszelf niet fijn.

- Fiets niet over de parkeerplaats, maar kom via de reguliere weg richting het sportpark. En vanzelfsprekend: zorg voor goede verlichting! Dit is veiliger en er wordt regelmatig gecontroleerd. Het zou daarom ook zonde zijn voor van de eventuele boete.