Jeugd: Opstart 2021 - Brief aan jeugdleden en ouders

Beste ouders,

De winterstop zit er inmiddels op en we hadden gehoopt met wat meer perspectief vooruit te kunnen kijken naar de 2e seizoenshelft. Helaas zit dat er niet in. Sterker nog, de maatregelen rondom het corona-virus worden nog verder aangescherpt. We krijgen daar, terecht, vragen over. In deze brief willen we u graag uitleggen welk standpunt wij als SV Venray-jeugdbestuur innemen en hoe de komende weken eruit gaan zien.

Algemeen standpunt

Wij hebben besloten om bij de club het beleid van de regering te blijven volgen. Onze jeugd mag gewoon buiten sporten in teamverband dus wij willen dit zoveel als mogelijk faciliteren. Zeker ook omdat de jeugd vanwege de lockdown van de scholen veel thuis en binnen zit.

We begrijpen het vanzelfsprekend als teams besluiten om voorlopig nog niet te trainen of dat u als ouder uw zoon/dochter niet naar de club laat gaan vanwege mogelijke gezondheidsrisico’s. We hopen echter op begrip voor de door ons gekozen lijn om het landelijk beleid te volgen.

Trainingsavonden

Op trainingsavonden wordt het sportpark geopend van 18.00 tot 20.30. Er zijn 2 trainingsblokken. Een van 18.00 tot 19.00 en een van 19.00 tot 20.00. Via de leiding hebben we een uitvraag gedaan welke teams in de periode dat de avondklok geldt willen trainen. Daaruit is gebleken dat alle teams die willen, ook kunnen trainen en er dus ruimte is op de velden. Voor een enkel team wijzigt de begintijd en ook kan er maximaal 1 uur per team getraind worden. Verdere informatie daarover wordt via de leiding verspreid.

Er zal iemand zijn om het sportpark te openen en te sluiten. Er zijn lokalen open om spullen weg te hangen. De al geldende regels worden nog steeds in acht genomen. Dus geen ouders langs de lijn, kinderen afzetten op de parkeerplaats, afstand houden van elkaar etc.

Zaterdag

Op de zaterdagen openen we ons sportpark vanaf 30 januari weer om te trainen op zaterdag. Dit wordt gedaan volgens het schema in de bijlage. Er is ruimte voor iedereen om te trainen. Het is aan de leiders om te bepalen of daar gebruik van gemaakt gaat worden en of er onderlinge wedstrijden worden geregeld. Als we na 2 februari weten wat de maatregelen voor de weken erna gaan worden besluiten we hoe de zaterdagen vanaf 13 februari eruit gaan zien.

Tot slot

We hopen dat op deze manier er de komende weken toch nog wat voetbalplezier mogelijk is en dat we misschien zelfs in de lentemaanden april, mei en juni misschien zelfs weer wat echte wedstrijden kunnen spelen. Maar dat zal de tijd leren.

Wij communiceren na de persconferentie van 2 februari weer, via de leiders, naar u met een plan voor de weken erna.

Heeft u vragen/opmerkingen n.a.v. deze brief neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Daan Mous
Paul Rutten Jeugdvoorzitters a.i.

SchemaJeugd012021