"Summa" vrijwilliger vd maand: april 2024

Chico Bos vrijwilliger van de maand april 2024

Chico Bos is door de vrijwilligerscommissie gekozen als vrijwilliger van de maand april. Chico is geboren in Brazilië, maar heeft nooit de voetbalskills gehad, die de meeste voetballers uit dat land wel hebben. Wel heeft het voetballen altijd een grote rol gespeeld bij de familie Bos, dus ook bij Chico.

Hij belandde als jeugdvoetballer in Nederland bij GFC’33 in Grubbenvorst, waar hij ook lange tijd gewoond heeft. De liefde voor voetbal heeft hij niet van een vreemde, want zijn vader heeft tot aan zijn 70e levensjaar gevoetbald in Grubbenvorst. Ook gaan er verhalen de rondte dat zijn broer Cees, gevoetbald zou hebben bij VVV-Venlo.

Toen Chico vanuit Grubbenvorst in Venray terecht kwam raakte hij betrokken bij SV Venray op het moment dat zijn oudste zoon Jaro daar ging voetballen in de F13 in 2003. Eerst puur als supporter van Jaro en later van Floris, om enkele jaren hierna leider van de F9 te worden waar zijn dochter Yante in speelde. In dit jaar werd de F9 ook nog eens kampioen!

Hierna is hij trainer/leider gebleven van Yante in de F4, F1, E4, D2, D1,C2 en bij Dames 2. Wanneer hij geen rol had als trainer of leider was hij wel op een andere manier bij het team betrokken, hetzij als grensrechter, dan wel als begeleider bij het team.

Nadat hij gestopt is als trainer bij Yante, is hij jarenlang trouwe supporter en helper geweest van de teams van Jaro en Floris, waarbij het met hem altijd lachen is langs de zijlijn. Na een korte periode als supporter begon het bij hem toch te kriebelen en is hij leider geworden bij de senioren in de teams waar Jaro en Floris in spelen, thans Venray 4. Hij bezoekt de vergaderingen van de lagere elftallen en vormt met Henk Hendrix, Bert Pelzer en Peter Verberne de begeleiding bij dit team.

Hierbij heeft hij de prominente rol als grensrechter. Het siert hem als verenigingsmens, dat hij na een vreselijk incident in Venlo, waarbij hij vanuit het niets rake klappen heeft gekregen van de tegenstander, nu weer de handschoen heeft opgepakt om dit seizoen af te maken. Menigeen zou het bijltje erbij direct neergelegd hebben.

Het feit dat hij dit seizoen toch wil afmaken is onder meer aanleiding geweest voor de vrijwilligerscommissie om Chico te kiezen als vrijwilliger van de maand april. Wij hopen dat geweld op het voetbalveld het nooit wint van de hobby van de vrijwilliger. Chico is hierbij een mooi voorbeeld.

DSC 0784

DSC 0785

DSC 0789

DSC 0796

VVDMAPR2024

Bezoekadres:

Sportlaan 6
5801AH Venray

Google Maps

Contact:

Tel. Kantine:
  0478-586878

Administratie:
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

E-mail:

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ledenadministratie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.