U bent hier:   Home Senioren Heren 1 Verslagen Heren 1 Venray verliest 1e derby van het seizoen

Venray verliest 1e derby van het seizoen

E-mailadres Afdrukken PDF

Op 30 sep. 17 stond de 1e derby van het seizoen op het programma in de 1e klasse D. Deze derby ging tussen SV Venray en RKSV Wittenhorst. Beide teams hebben in de beker geen enkele wedstrijd verloren en zijn dus een ronde verder. Kortom, dit belooft voor veel spektakel. Voorafgaand aan de derby werd er 1 minuut stilte gehouden ten nagedachtenis van Wim Lammertink, betrokken bij de oprichting van de Business Club van SV Venray.
Dan de wedstrijd:

Het 1e deel van de eerste helft, het eerste half uur is volkomen voor Wittenhorst. Jordy Wismans krijgt in de 15e minuut een gele kaart na een domme overtreding. Wittenhorst krijgt een vrije trap aan de linkerkant van het veld. Daar komt echter geen grote kans uit. In de 18e minuut krijgt Wittenhorst nog een goede kans. Rob Zanders krijgt de bal, hij maakt een actie en schiet net over. In de 21e minuut kan Willem Heijnen kan de bal vrij aannemen in het strafschop gebied van Venray. Hij draait weg bij zijn directe tegenstander en schiet vervolgens de bal op de paal. Venray is dus gewaarschuwd. Daarna herpakte Venray zich weer een beetje. In de 29e minuut krijgt Venray ook zijn eerste kansje van de wedstrijd. Wesley Deenen krijgt de bal aangespeeld aan de rechterkant van het veld, hij maakt de actie buitenom. Vervolgens wil hij een voorzet geven, maar die voorzet belandt uiteindelijk op de lat. De laatste kans voor rust is voor de thuisploeg: Jesse Peeters geeft vanuit rechtsachter een lange bal op Bram Vievermans. Vievermans neemt de bal goed aan en schuift de bal net voor langs. Hiermee is de ruststand precies hetzelfde als de beginstand, 0-0.

De thuisploeg van Stef Sijbers begint prima aan de tweede helft. Vanaf de rechterkant geeft Jordy Wismans een voorzet, die wordt gemist door 2 verdedigers van Wittenhorst. Uiteindelijk komt de bal bij Jarno Peeters uit en hij schiet de 1-0 binnen. 10 minuten later, in de 56e minuut krijgt Wittenhorst een penalty. Ruud Keijzers legt een aanvaller van Wittenhorst neer in het strafschopgebied. Dus krijgt hij geel en zorgt ervoor dat Wittenhorst weer op gelijke hoogte kan komen. Thom Derks schiet de bal heel strak in de rechterbovenhoek en laat de Venrayse sluitpost Sam Stiphout volkomen kansloos. 1-1 is de stand na iets minder dan 1 uur voetbal. In de 68e minuut volgt na een combinatie op het middenveld van de bezoekers een voorzet vanaf de rechterkant van het veld. Willem Heijnen staat precies op de goede plek en kopt de bal binnen. Wittenhorst neemt de leiding in de wedstrijd. 1-2 is de stand na ruim een uur op de klok. Venray wisselt nog wel 1x en brengt Robert Willemsen, maar meer dan een aantal toevalligheden levert dat ook niet op. Wittenhorst speelde beter georganiseerd dan Venray en had met wat meer zorgvuldigheid kunnen doordrukken en de voorsprong vergroten. Het bleek niet nodig, RKSV Wittenhorst in Venray met 1-2 en gaat ongeslagen aan de leiding. Venray moet het vooralsnog doen met 1 punt uit 2 wedstrijden.

Alvaro Langenhuizen

Laatst aangepast ( zondag 01 oktober 2017 14:52 )

Zaal 7 Hoofdsponsor