U bent hier:   Home Junioren Blauwe kaart

Blauwe kaart

E-mailadres Afdrukken PDF

bauwe kaart_5Al jaren maakt de KNVB zich sterk om sportiviteit en respect op en rond de velden te stimuleren.

Om dat te doen zijn er verschillende acties ontwikkeld. Van het organiseren van kleedkamerbijeenkomsten bij een vereniging tot het landelijke programma 'Naar een veiliger sportklimaat'.

De Blauwe Kaart is daar een onderdeel van. De KNVB gelooft er in dat als de bewustwording groter is, dat kan leiden tot een andere houding en sportief gedrag. Met de inzet van de Blauwe Kaart wordt, op jonge leeftijd al, ingespeeld op bewustwording van sportiviteit en wordt sportief gedrag beloond. Vanaf het seizoen 2014/'15 kunnen D-, E- en F-teams sportief gedrag bij alle competitiewedstrijden belonen met een Blauwe Kaart. Zaterdag 13 september is ook in Venray De Blauwe Kaart actie van start gegaan door de actiepakketten te overhandigen aan de leiders van de E teams.

Na afloop van elke wedstrijd hebben de teams de kans om de tegenstander een Blauwe Kaart uit te reiken, waarmee het team wordt beloond voor de sportieve wedstrijd. Het doel van de Blauwe Kaart is verenigingen en leden stimuleren er een sportieve en plezierige wedstrijd van te maken. Als extra aanmoediging en ondersteuning maken de deelnemende verenigingen en teams die De Blauwe Kaart hebben verdiend kans op een prijs.

De Blauwe Kaart is een samenwerking tussen Volkswagen en de KNVB, met als doel sportief gedrag op de voetbalvelden te bevorderen. Vorig seizoen is De Blauwe Kaart in de vorm van een pilot al geïntroduceerd bij wedstrijden in KNVB district West I. In de pilot reikten 40 E- en D-teams een half seizoen bij elke sportieve wedstrijd De Blauwe Kaart aan elkaar uit. Aanvullend is de kaart voor sportief gedrag ook aanwezig geweest op diverse voetbaltoernooien, de districtsbekerfinaledag en de Utrechtse Fair Play Cup. Het belonen van sportief gedrag is door de deelnemende verenigingen, trainers en spelers als erg positief ervaren, waardoor De Blauwe Kaart nu landelijk elke wedstrijd in het pupillenvoetbal wordt ingezet.

 

Laatst aangepast ( dinsdag 04 november 2014 00:02 )  

Zaal 7 Hoofdsponsor

Voetbaldagen 2018

voetbaldagentn
SV Venray voetbaldagen!
Van maandag 13 tm vrijdag 17 augustus 2018, een hele week voetballen!
Er zijn inmiddels al 57 aanmeldingen!
Inschrijven.

Programma Junioren

   23 Jun
SV Venray JO11-2-Toernooi Volharding, a: 01:00
Lees meer..

Uitslagen Junioren

   16 Jun
SV Venray JO17-1-Margriet JO17-1: 1-2
   10 Jun
Merefeldia JO19-1-SV Venray JO19-1 (b): 1-1
   09 Jun
AZSV JO17-1-SV Venray JO17-1: 0-2
SV Venray JO15-2-Olympia-18 JO15-1: 1-1
Lees meer..