Heren 1

Op een regenachtige zondag trad SV Venray thuis op sportpark de Wieën tegen Veritas aan, deze ploeg stond gelijk in aantal punten en dus een geduchte tegenstander. Rick Egelmeers stond rechtsback en Bram Vievermans begon op de bank.

De bezoekers mochten aftrappen van scheidsrechter Vereijken en na 10 minuten was het na een goede aanval Armend Shala die vrij kon inkoppen 1-0 voor Venray, onze jongens begonnen goed tegen een verzorgd spelende ploeg. Echter na 16 minuten was het Veritas die op 1-1 kwam na een steekpas op Bjorn Bastiaans die Frank Decker verraste met een stiftbal. Het spel golfde op en neer en beide ploegen speelden om te winnen voor de ca. 200 toeschouwers.

In de 25e minuut kwam Venray weer op voorsprong nadat Jeroen Vullings de bal klaar legde voor Jesse Rommen, zijn schot was onhoudbaar, 2-1. De betere kansen waren voor Venray maar de ploegen gingen rusten met een 2-1 stand.

In de 2e helft was het Veritas die de bal kon rondspelen. In de 53e minuut kon Joost Hendriks  van 20 meter uithalen, door een stuit vlak voor de keeper, ging de bal helaas in de goal. Het stond weer gelijk, 2-2. Vlak daarna kreeg Armend Shala een goede kans om Venray weer op voorsprong te zetten, maar hij schoot over. In de 57e minuut kwam Bram Vievermans in het veld voor Jeroen Vullings. 

Na vermeend buitenspel was het Stef van Dijck die niet mocht klagen met een gele kaart na een overtreding. Beide ploegen gingen voor de winst, Venray en Veritas wisselden nog een paar keer en de bezoekers leken beter maar toch kon Venray in de 89e minuut weer juichen, na een goede actie van Bram Vievermans op links, was het Armend Shala die op de goede plek stond en de bal in de goal kon schieten, 3-2! Na een paar minuten floot de scheidsrechter, ditmaal geassisteerd door KNVB-assistent scheidsrechters, voor het einde. Tegen een goed voetballende ploeg waren de punten toch voor SV Venray en klommen de roodwitten naar de 4e plaats.

As dinsdag 4 december speelt SV Venray voor de beker tegen Avanti ’31 in Schijndel

In competitieverband wist Venray 1 thuis weer eens te winnen. In de slotfase trok het de overwinning naar zich toe (3-2) in het duel met Veritas. Pupil vd week, Ties Posthumus was de eerste die doel (zie video) trof en zo het goede voorbeeld gaf. Jesse Peeters, die een dag eerder nog 19 kaarsjes voor zijn verjaardag mocht uitblazen, kroonde zich tot Man of the Match. Beide talentvolle voetballers staan hier samen op de foto.

Helaas bleef de periodetitel niet in Venray zondag. Heren 2 verloor van Gemert (0-1), waardoor de gasten iets te vieren hadden. Heren 1 kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen het stugge sportclub Susteren en moest de eerste prijs van het seizoen laten aan EHC. Dynand Jacobs (zie zijn treffer hier), mocht als pupil vd Week na afloop poseren met Man of the Match; Rick Egelmeers.

Kon de laatste thuiswedstrijd verleden week geen doorgang vinden, op zondag 23 december ging de wedstrijd tegen koploper EHC wel door. Dyllan Nienkemper, onze pupil vd week; gaf beide teams het goede voorbeeld door als eerste te scoren. Eindstand van de 'grote' mannen was 1-1. Doelman Frank Decker wist met zijn reddingen te voorkomen dat EHC vaker het net wist te vinden, al had Venray er zelf wellicht meer kunnen scoren conform het voorbeeld van Dyllan. Na afloop gingen de Pupil en de Man of the Match samen op de foto.

Nadat in januari de wedstrijden afgelast werden van Heren 1 mocht ons vaandelteam op zondag 17 februari weer thuis aantreden. In een reeks van drie opeenvolgende thuiswedstrijden gaf pupil vd week Stijn vd Langenberg het goede voorbeeld aan de roodhemden. Stan Kersten had dit heel goed opgeslagen en als invaller prikte hij de bal zelfs tweemaal in het netje. Venray won met 4-0 van Heeze en na afloop ging Stijn met de man of the match, Stan Kersten samen op de foto.

Het sterke ZSV kwam zondag op bezoek in Venray. Helaas voor de gastheren wisten de bezoekers met de overwinning huiswaarts te keren. De derde periode is hiermee met een 0-1 van start gegaan voor Venray. Na afloop kwam Danny Pelzer uit de hoge hoed als Man of the Match. Samen met Sem, en spreekstalmeester Peter Kerstjens bespraken zij de wedstrijd nog even in de kantine. 

 

MOTM24021901

MOTM24021902

MOTM24021903

MOTM24021904

Op een zonnige maar koude zondag maakten de jongens van SV Venray kans op de periodetitel, zij moesten winnen en waren afhankelijk van het resultaat van EHC en ZSV.

De tegenstander SC Susteren stond 12e met 4 punten uit 7 wedstrijden en mocht aftrappen. SV Venray begon goed aan de wedstrijd en was de bovenliggende ploeg, het was duidelijk dat ze wilden winnen. De grootste kans kreeg Armend Shala, na een goede voorzet van Stijn Brinkman, raakte hij de bal niet goed voor de keeper.

Na 20 minuten kregen de roodwitten een corner na een vrije trap van Stijn Brinkman, na de corner schoot Susteren de bal naar voren en daar stond de aanvoerder Kevin Hoffmans vrij en hij kon zo naar de goal rennen en schieten. Het schot leek houdbaar maar Frank Decker kon hem niet klemmen en de bal viel in de goal; 0-1. SV Venray leek aangeslagen en had moeite het spel te maken. In de 1e helft gebeurde verder niet veel meer en scheidsrechter Vereijken gaf nog 2 gele kaarten.

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de 2e helft waarin het duidelijk werd, wat er op het spel voor Venray stond, er moest worden gewonnen! De tegenstander zakte ver terug en de roodwitten hadden moeite om openingen te vinden, zelfs Robert Willemse ging als stormram fungeren nadat bij Venray gewisseld werd en Jeroen Vullings en Danny Pelzer in het veld kwamen voor Jesse Rommen en Ron Kleuskens. 

De aanvoerder kreeg een goede kopkans maar kopte over, Venray bleef aandringen maar kon niet echt potten breken. Jesse Peeters moest na een overtreding op hem,  het veld verlaten en Bram Kersten verving hem. In de 89 ste minuut was het toch raak , Stijn Brinkman gaf een voorzet en Robert Willemse kopte raak, verder kwam Venray niet en verloor zo twee punten en miste daardoor de 1e periodetitel.

Naast de reguliere competitiestand kent de competitie van de prestatieve seniorenteams ook per periode een stand. Het seizoen kent drie periodes. De eerste periode van dit seizoen eindigt komend weekend. Zowel Heren 1 als Heren 2 maken nog kans op deze periodetitel. Voor het eerste team geeft deze titel recht op deelname promotie play-offs, voor het tweede team betekent de titel deelname aan het bekertoernooi voor eerste elftallen.

Met name Venray 2 is periodetitelkandidaat, zij spelen om 11.00u thuis tegen directe concurrent Gemert. Bij een overwinning komt Venray gelijk in aantal punten, maar het doelsaldo zal dan de beslissing geven in het voordeel van de mannen van Gert-Jan Wismans en Richard Jacobs.
Venray 1 zal zelf later die middag (tegen Susteren, aftrap 14.30u) moeten winnen en is dan afhankelijk van de andere uitslagen, maar maakt dus wel kans op de titel.

Komt u één of beiden teams zondag aanmoedigen, uw steun is welkom. Tot dan! 

Tevens organiseert 'team 3e helft' een ZoMiBo aan het einde van de middag in de kantine, reden genoeg voor een bezoek aan het sportpark en ons clubgebouw.


Pagina 1 van 3


 • Pupil van de week
  24 maart 2019

  Venray 1 - Wittenhorst 1

  Kees Conjaerts

  PVDWH1WHMRT19

  Hallo ik ben Kees. Ik ben acht 8 jaar, ik zit op basisschool de Keg in groep 5.
  Ik ben een broertje van Ries en een broer van Lieve.
  Ries zit ook op voetbal bij SV Venray in de JO12-1. Ik speel zelf in de JO9-2.

  Lees meer...

Bezoekadres:

Sportlaan 6
5801AH Venray

Google Maps

Contact:

Tel. Kantine:
  0478-586878

Tel. Administratie: (ma-vr: 08:00-12:00)
  0478-512338

E-mail:

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ledenadministratie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.