Eef Kerkhof leeft voor voetbal

Geschreven door 
Gepubliceerd in JO17-1
woensdag 11 juli 2018 11:15
Beoordeel dit item
(1 Stem)

eef kerkhofMet SV Venray O17 liep Eef Kerkhof uit Mill promotie naar de landelijke vierde divisie mis na een 1-2 nederlaag tegen Margriet uit Oss. Voor de 16-jarige voetbalster een klein smetje op een mooi seizoen. "Dit is heel erg balen." (JO17-1 speelt komend seizoen wel vierde divisie, red.)

Eef Kerkhof begon bij de F-jes van Juliana Mill in haar woonplaats. Ze is uit het goede hout gesneden. Uitgaan, met vriendinnen leuke dingen doen, is prima. Maar het belangrijkste in haar nog jonge leven is het spelletje rond de bal. "Als klein kind vond ik voetballen al prachtig. Ik wilde ook alleen maar voetballen." Ze bleek al snel over meer dan een middelmatig talent te beschikken. Als 14-jarige was ze al in beeld bij de Duitse topclub Borussia Mönchengladbach. "Ik trainde er een hele tijd op vrijdagavond. Ik kon aan het einde van het seizoen ook komen, maar besloot het niet te doen. Alles was op en top geregeld. Ik vond het ook lastig om nee te zeggen, maar vanuit Mill is het toch een heel eind reizen. Daar keek ik tegenop, ook vanwege mijn leeftijd." Ze koos voor een andere opmerkelijke richting, de jeugdafdeling van SV Venray. "Ik zocht wel een nieuwe uitdaging en via mijn trainster bij de KNVB, Janine Rongen, maakte ik de overstap naar Venray. Samen met Merel van Goch, die ook in het selectieteam van de voetbalbond speelde. Dat maakte het wel een stuk makkelijker", zegt Kerkhof over haar opmerkelijke move. Er was nog een belangrijke reden om voor SV Venray te kiezen. "Bij de meeste clubs kom je als meisje niet in een standaardteam. Bij Venray kreeg ik die kans wel. Eerst in jongens onder 14 en afgelopen seizoen onder 17. Daar ben ik de club heel dankbaar voor."

Ze begon dit seizoen nog in O17-2, maar overtuigde dusdanig dat ze al na een duel over werd geheveld naar het hoogste jeugdteam in die leeftijdscategorie. Vorig seizoen hielp ze zelfs dames 1 van SV Venray uit de brand als dit team om speelsters verlegen zat. Dit seizoen lag de focus helemaal op spelen tussen de jongens. Daarnaast trainde ze op woensdagavond bij de damesselectie van eredivisionist Achilles'29 uit Groesbeek. Alles stond in het teken van voetballen en studeren. Eef slaagde aan het Elzendaalcollege in Boxmeer voor de havo. Komend jaar start ze aan de opleiding SPECO (sportcommunicatie) aan de Johan Cruijff Academie in Tilburg. Reden voor haar om SV Venray trouw te blijven. Het eerste damesteam is voorlopig geen optie. "In een jongensteam kan ik me beter ontwikkelen. Het spel gaat sneller, de handelingssnelheid ligt hoger. Het is allemaal fysieker dan het damesvoetbal, je hebt veel minder tijd. Al zal ik heus wel helpen als de nood echt aan de man is. Want ook bij de dames heb ik met enorm veel plezier wedstrijden gespeeld."

Eef Kerkhof trainde afgelopen seizoen enkele keren bij de selectie van PSV en speelde een oefenwedstrijd mee. Ook in de voorbereiding op de nieuwe voetbaljaargang sluit ze regelmatig voor trainingssessies aan bij de Eindhovense eredivisionist. "De bedoeling is dat ik tot aan het einde van het jaar blijf trainen bij PSV. Zo lang het qua belasting verantwoord is. Die kans krijg ik nooit meer en pak ik dan ook met beide handen aan." Uiteindelijk streeft ze naar hogere doelen. Betaald voetbal, spelen in het buitenland, Oranje, zoals iedere jonge voetbalster heeft ze haar dromen. "Het zou een droom zijn ooit het Oranje-shirt aan te doen. En niet eentje dat je gekocht hebt", lacht ze. Ze blijft nuchter en beseft dat dit maar voor weinigen is weggelegd. "Maar dit is allemaal nog heel ver weg."

Interview en foto door: Henk Lammen (Peel en Maas Venray)

Gelezen: 1188 keer Laatst aangepast op vrijdag 12 oktober 2018 12:02
Meer in deze categorie: « Welkom Programma JO17-1 »

SV Venray Voetbaldagen

Doe mee!
VOETBALDAGEN2019TNSchrijf nu in voor de SV Venray
Voetbaldagen.
Klik HIER voor meer info.

Bezoekadres:

Sportlaan 6
5801AH Venray

Google Maps

Contact:

Tel. Kantine:
  0478-586878

Tel. Administratie: (ma-vr: 08:00-12:00)
  0478-512338

E-mail:

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ledenadministratie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.