U bent hier:   Home

Wie de handschoen past: Niels Nielen

E-mailadres Afdrukken PDF

Hét platform voor de keepende voetballiefhebber Klassekeepers.com ging met onze selectiekeepers-trainer Niels Nielen in gesprek:

"De keeperstrainersloopbaan van Niels Nielen is amper begonnen. Toch legt de voormalige sluitpost van JVC Cuijk en SV Venray, na één seizoen als keeperstrainer van Eersteklasser Venray, de lat al hoger.

Dat verrast in het Noord-Limburgse ‘Rooj’ vriend en vijand net zo min als Nielens besluit van vorig jaar om te stoppen als onbetwiste nummer één van de plaatselijke Sportvereniging. De geboren Oostrummer had, gezien zijn capaciteiten en leeftijd (34), makkelijk nog een paar seizoenen de wei in gekund op Sportpark De Wieën. Maar hij is een doelbewuste denker die hoge eisen aan zichzelf stelt. Alleen ‘Top’ functioneren telt voor hem. Een voldoende verdienen is niet goed genoeg. Doordat Niels Nielen in z’n drang naar perfectie, net als elke echte doelman, het keepen in z’n genen heeft opgeslagen, is het geen toeval dat de ex-VVV-belofte nu in Nijmegen opduikt bij de Voetbal Academie NEC/FC Oss.

Met een positiverende lach kennis vergaren en overdragen is al jaren een rode draad in het leven van ex-Hoofdklassekeeper Niels Nielen. Stilzitten is voor hem nooit een optie. Als consultant van TechMatch BV is Niels, zijn naam betekent toepasselijk ‘overwinnende mensen’, op zijn plaats. Altijd alert om individuen en organisaties te laten profiteren van elkaars kwaliteiten. Net zoals tijdens zijn laatste seizoenen als oudste speler van SV Venray (2008-2015). Bij de Rood-Wit-Blauwen nam de Venrayse opvolger van Peter Nabben instinctief de jeugd op sleeptouw. Maar niet alleen in loondienst werkt de vroegere bewonderaar van Peter Schmeichel, die denkt in kansen, zoekt naar uitdagingen, als een vrije ondernemer. Vanuit zijn rol als keeperstrainer bij SV Venray, met de opgedane kennis van twee cursussen van Frans Hoek (Keeper Coach II, Keeper Coach III) in het achterhoofd, speurt de voormalig Fontysstudent structureel naar perspectief om verder te komen als keeperstrainer. Hij ging daarom, want keepersbloed kriebelt altijd, BVO’s aanschrijven met het verzoek voor een stagedag. Dat mocht bij Ajax en Club Brugge. Het leverde nieuwe inzichten en contacten op. Vervolgens belde de man die net zo ontwapenend oogt in een overhemd als een keepersshirt, naar Nijmegen. Naar Iddo Roscher; Hoofd Opleidingen van de Voetbal Academie NEC/FC Oss. Het werd begin maart pardoes een voorzet die Niels zelf uit de lucht mocht plukken: “Ik kon komen praten. Wilde alleen maar kijken of ik bij NEC/FC Oss een keer mee mocht draaien, net zoals bij Ajax en Club Brugge. Snel werd duidelijk dat in Nijmegen, zowaar de dag voor mijn gesprek, een keeperstrainer had afgezegd. Omdat mijn kijk op keepen, VVV-, Oranje- en Hoofdklasseverleden, mijn betrokkenheid bij de PSV Soccerschool, waar NEC en FC Oss banden mee hebben, prima paste bij de Nijmeegs-Osse Voetbal Academie, kon ik meteen in de open gevallen plek duiken.”

Lees hier verder voor het volledige artikel, bron: website klassekeepers.com

Laatst aangepast ( dinsdag 25 juli 2017 14:52 )